måndag 30 januari 2012

Nu har jag hittat fastighetsmäklaren!

Jag har letat med ljus och lykta länge nu och jämfört i stort sett alla mäklare i Stockholm. Nu tror jag äntligen att jag hittat den bästa och den som har de bästa villkoren. Jag har ringt runt och jag har skickat minst hundra mail och fått mer eller mindre bra svar. Till slut hittade jag sidan Mäklare Stockholm och där tror jag att jag fick ett riktigt bra napp. Mäklaren har god renomme och avgifterna är heller inte så höga. Nu skall vi gå igenom min bostad och sen får jag se hur den kommer att presenteras. Jag hoppas verkligen att jag kommer att se fina bilder på hemnet och i dagspressen. Jag tycker att det är viktigt att mäklaren inte bara arbetar genom Internet. Det finns faktiskt idag också människor som inte är så duktiga på att söka via nätet. Då är det bra om det kommer upp stora fina annonser i tidningen också. Det finns ju en hel del tidningar att välja mellan här i Stockholm och jag hoppas min bostad kommer att finnas i många av dem. Sen skall jag inte ha bråttom alls. Jag har ännu inte hittat en ny bostad för mig så det gör inget om det tar lite tid. Det är mycket viktigare att man får ett bra pris än att det går fort. Jag tror att det största fel de flesta gör är att gå för fort fram. Om man får panik så kan man aldrig få ett bra pris för lägenheten eller villan. Det är något jag lärt mig genom åren och jag skall verkligen vänta ut den rätta köparen denna gång. Det har jag också förklarat för den mäklare jag valde. Jag förstod att han tyckte att jag hade rätt inställning, så nu kommer det att bli spännande framöver. Det är kul att se vilka köpare som kommer på visningarna och vilka som skriver upp sig för att gå vidare. Nu är det bara att hålla tummarna.

söndag 1 januari 2012

God fortsättning!

Nu har det nya året startat och nu blir det spännande att se vad det för med sig. Jag lovade inget igår för jag har blivit så gammal att jag lärt mig att man kan ändå inte hålla sina löften. Ett år lovade jag att jag skulle bli mer hälsosam och gå ned i vikt. Jag köpte till och med ett årskort på friskis och svettis, men det tog inte lång tid förrän jag var tillbaka i mina gamla slöa vanor. Nej, det är bättre att inget lova och bara njuta ett år till!
Jag kommer i alla fall att sälja min lägenhet i Stockholm detta år. Så nu är det dags att hitta en mäklare igen. Jag har testat några stycken eftersom jag sällan bor mer än två år på samma ställe. Jag har också tjänat en hel del pengar på varje försäljning och därför kan jag hela tiden köpa större bostadsrätter som ligger mer centralt. Jag kommer kanske att sluta med en 7-rummare i innerstan till slut. Det viktiga är att kunna vänta ut den bästa köparen och i år skall jag inte ge mig förrän jag får det pris jag tänkt mig. Om man har bråttom när man säljer lägenheten kommer man inte att kunna tjäna pengar på den. Nu skall jag sätta mig och ringa runt till mäklarna och i och med det kommer jag att kunna få fram en bra sammanställning och jämförelse dem emellan. Om jag får tid över skall jag publicera den sammanställningen här i bloggen. Genom att jag gör det kan vem som helst ha nytta av jämförelsen mellan mäklarna i Stockholm.