onsdag 28 december 2011

Köpa bostad

När du för första gången skall köpa din bostad i Stockholm gäller det att ha sparat ihop en hel hög med pengar. Tyvärr är det så att priserna även på mycket små lägenheter är mycket höga. Du måste i alla fall räkna med att behöva betala mer än en miljon kronor om du vill bo någorlunda centralt. Det kan kännas helt omöjligt att få tag på så mycket pengar om man är ung, men kom ihåg att du inte behöver plocka fram så mycket pengar i kontanter. Det är bara kontantinsatsen som måste betalas och resten läggs upp som botten- eller topplån. Men, kontantinsatsen kan vara nog så svår att få pengar till och man måste också ha ett stadigvarande jobb för att kunna få lån på bostaden.
Om allt detta går att lösa gäller det sedan att välja ut ett trevligt område att köpa lägenheten i. Ofta har man ganska klart för sig var man vill bo, men om man inte riktigt vet så är ett tips att inte bo för långt ifrån sitt jobb. När man skall åka till arbetet är det sorgligt om man måste sitta i bilköer i flera timmar på morgonen. Bättre är då att bosätta sig i närheten av sitt arbete och då hellre lite längre från centrum. När man skall åka in till de centrala delarna av Stockholm för att gå på bio, teater eller för att äta en bit mat är det ofta kväll och då är det inte så mycket trafik.
Det är dock så att man inte helt skall välja bostad efter var man jobbar. Man måste naturligtvis också tycka om det område i Stockholm där man planerar att köpa sin lägenhet. När man bestämt sig för var man vill bo är det enklast att kontakta en mäklare som håller till i samma område.